Ny æra lokker For plast og bildesign

Bruk av plast i fremtidige bil prosjekter bare begrenses være evnen til produsenter å produsere store, komplekse, høy kvalitet deler på industriell skala, ifølge en ledende designer.


I en presentasjon med tittelen "Skyve grensene av fremtiden Automotive Design" fortalte Demian Horst, av Umeå Institute of Design i Sverige, publikum på K Show i Düsseldorf i går som store deler som fikk "betydelig ting", som lys reaktive paneler, må kunne gjøres konsekvent i store tall å gjøre et inntrykk.


Horst også skissert rollen som designer i rask utvikling verden av bilindustrien, og sa at som biler bli mer avansert, folk i sin bransje bare hadde å tilpasse.


"Designere må endre. Biler blir smartere, systemer snakker med hverandre og det er utstedelse av autonome kjøretøy og felles mobilitet,"sier Horst, antyder at flere folk vil bruke biler, færre folk kan eie en.


"Det ikke er bare om 'form' lenger," Horst sa, snakker på en tale av tyske materialer gigantiske Covestro. "Kjøretøy blir"live", og vi må vurdere omfanget av nye teknologier involvert når du utformer deler for masse produksjon."


Virkningen av additive industrien kan bety mer skreddersydd kjøretøy, Horst sier, fører til mer inspirasjon for design samfunnet.


Men ville hva Horst kalt "optimalisert bygging" være en viktig faktor. "Ting som adaptive gjennomsiktighet skal smartere enn farget glass, Termisk Styrings å redusere energibruk og 3D holografiske kart bak en polykarbonat hud på bilens dashbord] er alle områder for å vurdere," la han til.


Også vil OEMer fokusere mindre på hva forsiden og baksiden av et kjøretøy lignet, og mer på sin side, for eksempel hvilke dører, trim og paneler så ut som færre folk faktisk eid biler de opptatt-i kjølvannet av "shared mobilitet".


Dette var der design "kunne balansere form og funksjon", Horst lagt.


Horst og et team av studenten designere fra Umeå Institute of Design arbeidet på et konsept bil prosjekt med Covestro.


Bilen vises på materialer firmand #39; s stå på K Show.